Både + och - denna helg

Ja hittills har det varit en blandad helg. Var ledig i fredags och började då helgen med att åka på begravning i Gävle. Det var kära morfar vi tog farväl av. Det är jobbigt med begravning, usch vad jobbigt det är. Men på något sätt är det ganksa skönt att ha den där stunden då man bara får ägna sig åt att tänka och vara lite ledsen.

Lördagen spenderade vi mest i Svartnäs. Var där och kollade på lite skotercross. Kul att komma ut lite. Åkte ut med Mattias och Katarina, var kul att träffa dom också. Var ett tag sedan nu. Kvällen tog vi det bara lugnt. Kollade lite på melodifestivalen, vad är det egentligen för skitlåtar som är med!? Kan inte säga att jag blir imponerad av särskilt många. Vi kollade lite på några avsnitt av "Solsidan" också. Det är ett roligt program det!

Imorse läste jag klart "P.S. I love you". Det var en fin bok det. Lite jobbig ibland, men väldigt fin. Kan jag rekommendera! Så när jag kliver upp på morgonen ligger det ett A4 papper på matbordet, fullt med underbar text från min älskade Daniel, kan dagen börja bättre!? Näe jag tror inte det. Daniel är mitt allt <3

 

Funderar på att ta mig en dusch nu och sen ska jag nog kolla av med Sofia och Menel om det eventuellt blir en promenad senare idag =)

 

Kram kram!


IKEA, lördagsmys, solig vinterdag med varm choklad m.m.

Har haft en riktigt mysig helg i Tunaberg. Körde ner på lördag morgon, var inte det bästa vädret att köra i, men det gick bra iaf. Jag mötte upp på IKEA med Kamilla och Elivra. Lyckades som alltid få med mig en del grejer hem :) Bland annat en byrå till sovrummet, som matchar med sängen.. hoppas jag iaf. Har inte kollat så att jag fått rätt färg med mig än, men ska nog försöka skruva ihop den senare ikväll eller imorn.
Vi åt god mat på IKEA och sen for vi till Gränby köpcentrum en sväng, fikade gott och efter det åkte vi hem i snövädret. Vi hade lite tacosmys på kvällen.


Elvira med något eget påhitt :) på IKEA

Söndagen var väldigt solig och fin men det var otroligt kallt. Efter lunch klädde vi på oss en massa kläder och vågade oss ut. Vi klättrade i en riktigt stoor snöhög och åkte kana ner. Efter lite aktivitet så satte vi oss och tog lite picknick. Varm choklad och Ballerina Kladdkaka. Åh så gott det var. Det var längesen jag drack varm choklad och speciellt längesen jag drack ute en vacker vinterdag. Det var mys!


Kamilla och Elvira fikar.

En god variant av Ballerina!

På söndag eftermiddag styrde jag min lilla Aygo hemåt igen. Svängde förbi och köpte en av Faluns godaste pizzor på vägen hem Kebab Johan på Z. Så firade vi av denna helg!

Hej hej!


Tunaberg imorgon

Hej hej!
Känns jäkligt skönt med helg igen :) Speciellt eftersom det händer roliga grejer. Ska nämligen ner till Tunaberg imorn. Först på lördagen ska vi till IKEA inne i Uppsala. Har lite grejer som jag skulle vilja inhandla så det ser jag fram emot.

I veckan vet jag inte om det hänt sådär jättemycket annars.. Eller jo i onsdags var det nog. Då var jag ut till Mickis och hälsade på. Fick världens godaste kladdkaka, inte alls tokigt! Torsdagen var jag lite smått hurtig också. Jag var nämligen till Friskis och trampade lite på crosstrainern och gymmade lite grann.

Nu är det Solsidan som gäller, vilket himla roligt program!

Ha en toppenhelg!

God mat och "Farsan"

Ja det var ungefär så vi spenderade vår alla hjärtans dag. Hade funderingar på att gå ut och äta något gott på restaurang, men så ångrade vi oss och lagade lite mat hemma istället. Så sparade man ju faktiskt in lite pengar och fick en himla god middag ändå. Det blev rostas, klyftpotatis, bea och sallad. MUMS! Det var riktigt gott..
Kl. 21 var det sedan dags för lite bio. Vi gick på "Farsan". Jag tycker den var klart sevärd. Man fnissade lite då och då. Inte överdrivet mycket, men lagomt. Och det var bra längd på den också. Har märkt att det blir lite jobbigt för benen när filmerna är för långa. Vet inte varför mina ben inte tycker om att sitta still, det börjar hur som helst krypa i dem efter ett tag.

Igår hade jag galet med energi. Jag kan ju få mina städryck ibland. Igår var definitivt ett ordentligt ryck. Jag dammsugade, tvättade, dammade, rensade m.m. Men herregud vad kul det är när man städar och städar och sedan får se ett resultat. Nu var det ju tyvärr så att jag blev klar med typ halva lägenheten, resten är liksom kvar och idag hade jag inte alls samma energi. Det var verkligen tvärtom idag. Så nu står dammsugaren framme och bara väntar på att jag ska få lite städenergi igen.. Ja jag har ju iaf varit ute och gått en promenad med Sofia. Har inte varit heelt oaktiv idag =)

Hej hej! 

Tjejmiddag, skoteråkning..

Hade lite tjejmiddag i torsdags. Det var jag, Lena, Moa och Gabbi hemma hos Lena. Det var riktigt mysigt, men det kändes som man rullade hem. Herregud vad mätt i magen jag blev, inte så konstigt kanske var ju ändå en tre-rätters. Skulle faktiskt kunna säga fyra-rätters för Lena hade gjort två efterätter =)




Förrätten



Varmrätten



Efterrätt


I fredags var jag och fikade med Mickis efter jobbet, så kul att träffa henne igen. Hon har varit i Barcelona ett tag. på kvällen köpte vi pizza och tröck i oss. Var riktigt gott. Det var faktiskt väldigt längesen vi käkade pizza hemma.

Idag har vi varit ute hela dagen, är helt slut.. Vi har varit ute på en rejäl skotertur. Var till Borlänge och åkte runt en del. Fint väder var det, men lite kallt.


Stannat för lite korvgrillning

Daniel och Jonny 


Ikväll blir det bara mys..

Kram kram


Bondbullar

Mmmm, det luktar så gott här inne. Vad kan det bero på då? Jo jag har bakat. Har gjort bondbullar. Jag hoppas bara att de blev bättre den här gången. Förra gången gjorde jag dem med rågsikt och då var de jättegoda samma kväll som jag bakat dem men dagen efter var de ganska hårda om man säger så =P vet inte om det kan ha berott på rågsikten!? Hur som helst hoppas jag att de gått bättre denna gång, ska nämligen ta med mig dem till tjejmiddagen imorgon =) Ska bli riktigt mys faktiskt.



Färdiga!


De är ganska lätta att göra också. Skriver ner receptet..

Ca 24 st.

Ingredienser:

* 50 g jäst

* 25 g margarin
* 0,5 liter vatten
* 1 tsk salt
* 1,5 tsk socker
* 0,5 msk blandade malda brödkryddor
* 13-14 dl vetemjöl eller rågsikt

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält matfettet och häll i vattnet, värm till 37 grader eller ljummet.

Häll degvätskan över jästen så att den löser sig. Tillsätt salt, socker, brödkryddor och mjöl.
Arbeta degen riktigt kraftigt. Låt den jäsa ca 40 min.

Stjälp upp degen på lätt mjölat bord och arbeta den smidig. Rulla ut till en rulle. Dela den i 24 bitar, rulla varje del till en rund bulle, lägg på plåt och låt jäsa.

Skär ett snitt i varje bulle med vass kniv innan de gräddas i 250 grader, 12-15 min.


Lätt som en plätt och goda blir dem! =)

Nu ska jag fixa klart med lite spännande papper jag håller på med här.

Hej så länge!

 


Massa mums!

Kom på att jag lagade något väldigt gott i helgen som jag måste dela med mig av. Skulle verkligen rekommendera att prova. Det var Taco Canneloni. Lägger in receptet här nedanför också.






Receptet är för 5 personer.

Ingredienser:

* 12 färska lasagneplattor

* 500 g köttfärs

* 1 tacokryddpåse

* 2 dl vatten

* 1 gul lök

* 1,5 dl krossade tomater
* 100 g philadelphiaost
* 2 dl crème fraiche
* Paprikapulver

Ostsås:

* 5 dl mjölk
* 2-3 msk smör
* 2,5 msk vetemjöl
* Salt
* 2 dl riven ost
* 1 tsk paprikapulver 

Gör så här:

Stek köttfärsen, den hackade löken och blanda i tomaterna. Blanda i tacokryddan + 2 dl vatten. Låt puttra en stund.

Blanda ihop crème fraiche och philadelphiaost och blanda ned i köttfärsen.

Gör ostsåsen. Häll ut lite av ostsåsen i formen.

Lägg en lasagneplatta på skärbrädan och fyll med köttfärs, rulla ihop. Lägg i gratängformen med skarven nedåt.

Häll över resterande ostsås och strö riven ost uppe på.


Ugn 175 grader i ca 20 minuter.


Servera med sallad!

 

Ska förresten vara väldigt duktig idag också. Ska nämligen pallra mig till gymmet alldeles strax. Vet att jag sagt det så många gånger förut men nu SKA jag verkligen komma igång. Den här veckan ska bli starten på en tränande Anna.

Hej så länge!


Ostkväll

Igår hade vi ostkväll ja, Sofia och Menel. Det var en underbar kväll. Längtar redan tillbaka till något liknande. När jag och Sofia kom hem till Menel möttes vi av ett bord dukat med fullt av läckerheter. MUMS!


Mycket goda grejer var det!


Sofia och Menel


Köpte en ny telefon idag :) Känner mig än så länge väldigt nöjd med mitt val. Det blev en Sony Ericsson W995. Tror jag ska pillra lite med den nu!


Hej!


Första inlägget

Ja, jag tänkte det var dags att skaffa en ny eftersom http://annasorlin.danieladel.se fungerade lite si och så. Därför provar jag lite här nu :)

Hej!


RSS 2.0